Bijkeuken

    BouwenยทDutch

  1. Afbreken
  2. DE put
  3. Het plafond
  4. De muren

Toen we dit huis kochten, was de bijkeuken een beetje bijzaak. De wasmachine en droger konden er staan, maar daar was ook alles mee gezegd. Er was een deur naar een 3e toilet, welke we nooit gebruikten en er liepen O-VER-AL leidingen. Het mooiste voorbeeld was een warm-water leiding, welke de gehele bijkeuken rond ging en daarna de keuken in liep. Zeker 16 meter aan koperen leiding voor een stukje van ongeveer 70cm.

Afbreken

Dus eerst maar eens afbreken. Er zaten overal schrootjes aan de muur en dus overdreven veel leidingen aan het plafond.

DE put

We hadden ook een putje, welke al een hele tijd een doorn in mijn oog was. Deze kwam eens in de paar maanden droog te staan en dan kwam er een heerlijke riool lucht uit. Een beetje water lostte dat op, maar ik wilde een betere oplossing. Afdichten dat ding!

Test

Het plafond

Hierna was het tijd om het plafond er in te maken. Aangezien geen van de balken aan het plafond ook maar waterpas was, moesten we alles waterpas uitstroken. Een leuk werkje wat iets meer tijd kostte dan ik dacht. Nadat de stroken tegen het plafond zaten, hebben we 10cm dikke steenwol isolatie aangebracht. Dit omdat de bijkeuken een directe verbinding had naar de zolder van de garage.
Test

Daarnaast hebben we de voorbereidingen getroffen om een radiator aan te sluiten in de bijkeuken. Dit zodat het een goed buffer zou zijn tussen de keuken en de garage.
Test

Nadat de leidingen en electra allemaal getrokken waren, was het tijd om het plafond dicht te maken en de verlichting aan te sluiten
Test

De muren

Aangezien de muren van de bijkeuken tijdens het isoleren van de spouwmuur helaas niet meegenomen konden worden (dubbelsteens, zonder spouw?) hebben we er voor gekozen om de bijkeuken te isoleren door een frame tegen de muren aan te zetten en dit te vullen met dezelfde 10cm dik steenwol. Daartegenaan hebben we gipsplaten gemonteerd.

Dit bracht nog een voordeel met zich mee, we konden namelijk stopcontacten maken waar we wilden. Toen hebben we het toilet en het kozijn van de deur naar dat toilet weggehaald en er een plek van gemaakt voor onze wasmachine en droger. Deze konden daarna daar mooi staan. Aangezien we toch wel even bezig waren met de bijkeuken, was het belangrijk dat deze zo veel mogelijk aangesloten bleven.